Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 02:45      13°-27° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Αιγιάλεια: Με ποιο φαγητό «δένει» κάθε κρασί - Τα πάντα «χωράνε» φέτος στα Οινοξένεια.

Αιγιάλεια: Με ποιο φαγητό «δένει» κάθε κρασί - Τα πάντα «χωράνε» φέτος στα Οινοξένεια.



Τον γευστικό πλούτο των κρασιών της Αιγιάλειας είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν την Κυριακή όσοι συμμετείχαν στην παρουσίαση που έκανε ο γνωστός κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος, στο Πολυκέντρο Μυρτιάς, στον χώρο της παλιάς Χαρτοποιίας Αιγίου. Ο κ. Γεωργόπουλος προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δοκιμάσουν χαρακτηριστικές ετικέτες οίνου από όλη την παλέτα του αμπελώνα της Αιγιαλείας και να μυηθούν στα μυστικά της οινογνωσίας και της σύνδεσής της με τη γαστρονομία.
Στην εκδήλωση διαφάνηκε ότι υπάρχουν πολλά στυλ κρασιών και ότι ο αμπελώνας της Αιγιάλειας είναι από τους λίγους στη χώρα μας που μπορεί να δώσει κρασιά σε όλα τα στυλ. Υπήρχαν επτά διαφορετικά στυλ με δύο αντιπροσώπους του καθενός, αρωματικά λευκά, μαλακά κόκκινα κ.ά.
Επισημάνθηκε το κάθε στυλ κρασιού με τι φαγητό ταιριάζει. Για παράδειγμα, ο Ροδίτης της Αιγιαλείας ταιριάζει με τηγανιτά ορεκτικά, με μικρά ψαράκια ή με όστρακα. Ο,τι είναι ελαφρύ και απαιτεί λεμόνι, ταιριάζει θαυμάσια με αυτή την ποικιλία.
Υπάρχουν επίσης μαλακά κόκκινα κρασιά από την ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό αλλά και ξηρές Μαυροδάφνες που είναι φιλικά στο φαγητό.
«Μπορούμε να τα σερβίρουμε αρκετά κρύα και δροσιστικά και ταιριάζουν από λαδερά, λευκά κρέατα με κόκκινες σάλσες, ακόμη και με ψάρι μπορούμε να τα σερβίρουμε, όπως ένα παχύ ψάρι σολωμός» σημειώνει ο κ. Γεωργόπουλος.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη περιοχή από τις πιο εμβληματικές του ελληνικού αμπελώνα και σημειώνει ότι έχει μεγάλο δυναμικό κρασιών.
ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Η βόλτα στην παραλία του Αιγίου, μετά την πρόσφατη ανάπλασή ,της, προσέφερε και αυτή στη βραδιά μια όμορφη φωτογραφική έκθεση, ένα ταξίδι στον χρόνο: «Από τα Πριμαρόλια στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο» με θέμα στιγμές από την παραλία Αιγίου, από την παλιά, χρυσή εποχή της σταφίδας Βοστίτσα, την εποχή της Χαρτοποιίας ως και το σκηνικό και τα γυρίσματα των ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσίασε σύγχρονες φωτογραφίες της Χαρτοποιίας, του φωτογράφου Κώστα Γεωργόπουλου (ΒΕΝ). Στην προβλήτα, μπροστά από τον φάρο, έγινε βιντεοπροβολή - αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και το Αίγιο, όπως αντικατοπτρίστηκε στις ταινίες «Ο θίασος» και «Ο μελισσοκόμος», μέρος των οποίων κινηματογραφήθηκε ακριβώς εκεί.
Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα «Εράν» και τις υπέροχες μουσικές και μελωδίες του από την Κρήτη, τα νησιά και τη Μικρά Ασία, ενώ οι επισκέπτες της παραλίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επιλεγμένες ετικέτες των κρασιών Οινοξένεια.
Το ταξίδι «Οινοξένεια 2017» συνεχίζεται έως την Κυριακή 27 Αυγούστου.

Από την έντυπη έκδοση




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[χθες 22:00]  Αιγιάλεια:Φωτιές άναψε ο ΧΥΤΑ......
[χθες 20:45]  Αιγιάλεια: Σιωπή από Σπίρτζη εδώ...
[χθες 19:30]  Αίγιο: «Ξηλώνονται» περίπτερα για...
[χθες 18:30]  Αιγιάλεια:Μάζεψαν 8,5 τόνους...
[χθες 17:10]  Αίγιο: Παιχνίδια στα Ψηλαλώνια......
[χθες 15:30]  Αιγιάλεια:«Πλαστική σακούλα στον...
[χθες 13:33]  Aιγιάλεια:Επιχορήγηση από τον Δήμο...
[χθες 08:32]  «Απόλλων» Αιγίου: Ανακαινίζεται...

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [02:45:04]