ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Η μαγειρική οικονομία έχει τις συνταγές της (φωτογραφίες)

Η μαγειρική οικονομία έχει τις συνταγές της (φωτογραφίες)



Με τη μαζική συμμετοχή γνωστών καταστηματαρχών εστίασης της Αχαΐας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στον Πολυχώρο Royal, η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ με θέμα «Κόστος Τροφίμων, Ποτών, Προσωπικού - Κοστολόγηση», στο πλαίσιο του κύκλου ενεργειών υποστήριξης του κλάδου.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου για τις βασικές αρχές οργάνωσης μιας επιχείρησης εστίασης και συγκεκριμένα, η εφαρμογή μεθόδων κοστολόγησης για την επίτευξη μαγειρικής οικονομίας.
>Η Σοφία Χριστοπούλου, φιλόλογος και συγγραφέας, ταξίδεψε τους συμμετέχοντες με την παρουσίασή της, στις γαστρονομικές συνήθειες των προγόνων μας μέσα από ιστορικές περιγραφές που μαρτυρούν την εξέλιξη των συνταγών και των γεύσεων του τόπου μας.
>Στη συνέχεια, ο executive chef Ηλίας Κακούρης και η ομάδα του ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ με δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας, αναλύοντας το κόστος και τον τρόπο διαχείρισης των πρώτων υλών, δίνοντας έμφαση στη σωστή οργάνωση της κουζίνας, αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των προϊόντων.
>Ακολούθησε παρουσίαση νέων τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών για την παρακολούθηση του κόστους και της λειτουργίας μίας επιχείρησης εστίασης από το έμπειρο στέλεχος της ΙΜΕ Πληροφορικής Δημήτρη Παπανικολάου, και πώς αυτές διευκολύνουν τις εργασίες των επιχειρήσεων σε ποικίλους τομείς.
>Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου έκανε λεπτομερή ανάλυση για τις μηνιαίες και ετήσιες υποχρεώσεις των επισιτιστικών καταστημάτων, παρουσίασε τη μορφή των πρότυπων συνταγών φαγητών και ποτών, τη διαδικασία υπολογισμού κέρδους-κόστους και σημεία κλειδιά για την μαγειρική οικονομία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι το οποίο έχει διπλή αξία τόσο για την επιχείρηση όσο και για το περιβάλλον.
>Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρασκευή cocktails και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές κοστολόγησης των ποτών και του καφέ από τον Λάμπρο Λιόλιο, γραμματέα της Eνωσης Barmen Ελλάδος και πιστοποιημένο παγκόσμιο εκπαιδευτή από την IBA.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες «Μπακαλάρος ΑΕ», «Λούξ plus & light», «IME Πληροφορική» και «Πανίτσας Κρεαταγορά».





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[14:19]  Οι Αχαιοί τίμησαν τον Αντώνη Λιβάνη...
[χθες 10:53]  Το πορτρέτο του Δ. Ανδριόπουλου:...
[χθες 10:10]  Πάτρα:Αποστολή στη Γέφυρα - Ο...
[χθες 07:39]  Αχαΐα: Απαρτία καθηγητών,...
[χθες 15:40]  Πάτρα:Ο μητροπολίτης στη δομή...
[χθες 15:20]  Δ.Ελλάδα:Η Αστυνομία σε Δημοτικά...
[χθες 14:40]  Πάτρα; Στο Ωδείο η όπερα «ΗΡΑ» με...
[χθες 15:35]  Πάτρα:Χαρούμενες φωνές τρυγητάδων...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:40:18]