ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σπετσατίνο ή το σπετσοφάι α-λά ιταλικά

Σπετσατίνο ή το σπετσοφάι α-λά ιταλικά



Υλικά

8 πιπεριές κέρατο
ένα κιλό χτένι μοσχαρίσιο
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 πατάτες
4 ντομάτες στον τρίφτη
2 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκελ. σκόρδο
1 φλ. κρασί κόκκινο
1/4 φλ. κρασ. ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ψιλοκόψτε τα λαχανικά στο μίξερ. Κόψτε το κρέας σε μικρά, ομοιόμορφα κυβάκια. Σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Ρίξτε βούτυρο σε μία κατσαρόλα και βάλτε την σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε το από την κατσαρόλα και βάλτε το στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε το κρέας και σβήστε το με το κρασί. Αφήστε δυο λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Συμπληρώστε με ζεστό ζωμό (ή και νερό) όποτε χρειάζεται.
Βήμα 5
Αν στο τέλος του μαγειρέματος το μείγμα έχει ακόμη αρκετό ζωμό, αφήστε το να βράσει λίγο σε δυνατή φωτιά με το καπάκι ανοιχτό γιατί δεν πρέπει να είναι σούπα. Το σερβίρετε ζεστό, ιδανικά με ρύζι, πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[00:39]  Πανακότα με καφέ
[χθες 14:24]  Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού και...
[χθες 10:53]  Κοτόπουλο α λα ρομάνα
[χθες 12:31]  Ψητή φέτα του τοστ με τυρί και...
[χθες 10:24]  Σκορδόψωμο σε μάφιν με ζύμη πίτσας
[χθες 11:34]  Πένες φούρνου με λουκάνικο
[χθες 11:42]  Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [20:26:06]