ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Αβγά μπουγιουρντί

Αβγά μπουγιουρντί



Υλικά

1 πιπεριά
3 ώριμες ντομάτες
1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
150γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
3-4 αβγά
100γρ. κασέρι, σε κυβάκια
5-6 ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την πιπεριά και τις ντομάτες σε κύβους, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, αλατίζετε και προσθέτετε το θυμάρι.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και πιπέρι. Προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατεύετε ξανά.

Ψήνετε για 15 λεπτά, βγάζετε το μπουγιουρντί από το φούρνο και με ένα κουτάλι ανοίγετε 3-4 τρύπες στην επιφάνεια του. Εκεί ρίχνετε από ένα αβγό, το κασέρι και γύρω τα ντοματίνια. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, θυμάρι και μπούκοβο.


Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:49]  Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι
[χθες 10:45]  Τάκος με κοτόπουλο και ανανά
[χθες 09:49]  Σοκολατένιο κέικ με δύο μόνο υλικά
[χθες 16:20]  Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα
[χθες 09:36]  Φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο
[χθες 10:24]  Σπιτικά σπανακοτυροπιτάκια
[χθες 12:39]  Τηγανίτες με τσένταρ και καλαμπόκι
[χθες 10:17]  Σπιτικό παγωτό κεράσι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:42:47]