ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σπιτικό πεϊνιρλί

Σπιτικό πεϊνιρλί



Υλικά

1 κιλό αλεύρι
1 κουτάκι Sprite
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-9γρ)
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
330 ml χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα:
200 γρ. τριμμένη ντομάτα
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Ρίγανη ξερή
3-4 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη Sprite σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο αλλά και 330ml χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε καλά, ώστε η ζύμη να είναι απαλή και δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα
Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της, είναι έτοιμη για ψήσιμο
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμα 15-20 εκατοστών. Ανασηκώνουμε τις άκρες και ενώνουμε ώστε να σχεδιαστεί ένα «βαρκάκι».
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα και στρώνουμε στη βάση της ζύμης. Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και τέλος το τριμμένο τυρί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 20 με 25 λεπτά



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[16:20]  Μακαρόνια με σάλτσα τυριού
[χθες 12:13]  Κολιός πλακί στο φούρνο
[χθες 17:56]  Ψητό κοτόπουλο με ρυζοσαλάτα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [22:08:14]