Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 20:59      4°-12° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κρασάτο κοτόπουλο κατσαρόλας

Κρασάτο κοτόπουλο κατσαρόλας



Υλικά για 6 άτομα

6 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου (ή ένα ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες)
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
350 ml ζωμό κότας
500 ml κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
100 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
5 καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
150 γρ. μπέικον
1 κ. σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κοφτή κ. σ. αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Το βγάζετε και το αφήνετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στη κατσαρόλα λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Μόλις γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα μανιτάρια, το μπέικον, το σκόρδο και τα καρότα σε μπαστουνάκια και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λ.
Βάζετε πάλι στη κατσαρόλα το κοτόπουλο, διαλύετε στο ζωμό κότας το πελτέ με τη ζάχαρη και το ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με όλο το κόκκινο κρασί και τη δάφνη.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα.
Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και δεν έχει δέσει η σάλτσα, διαλύετε 1 κ. σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε.
Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, ζυμαρικά ή πατάτες πουρέ. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:42]  Φακές μαύρες
[01:00]  Κιμαδόπιτα με σφολιάτα
[χθες 10:31]  Χωριάτικη τάρτα μήλου
[χθες 23:00]  Μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι
[χθες 11:14]  Κεφτεδάκια λεμονάτα
[χθες 01:00]  Πένες με αρακά
[χθες 23:06]  Η θρεπτική αξία του μανταρινιού
[χθες 11:10]  Μους σοκολάτας








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [20:59:42]