ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σαλάτα με φακές

Σαλάτα με φακές



Υλικά για 4 άτομα

1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5-6 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι φακές

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνετε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο.
Προσθέτετε τις φακές, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 25΄.
Προσέχετε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που σας έχει μείνει.
Φροντίζετε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
Τοποθετείτε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ.
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Μανιταρόπιτα με κασέρι
[χθες 10:17]  Κοτόπουλο σε λωρίδες, με σκόρδο
[χθες 01:00]  Κρέπες σοκολάτας
[χθες 23:10]  Λιγκουίνι με σκόρδο και λεμόνι
[χθες 01:00]  Παραδοσιακό παστίτσιο
[χθες 10:19]  Μακαρόνια βίδες με κιμά
[χθες 01:00]  Λαζάνια με σπανάκι
[χθες 10:31]  Μπρόκολο στο τηγάνι, με σκόρδο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:05:23]