Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 21:44      19°-28° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού

Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού



ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό:

250 γραμμάρια αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα



Για τη γέμιση:

πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα (προαιρετικό):

σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
τριμμένο μπισκότο ή ξηροί καρποί ή φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.

Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε δροσερό μέρος.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

Ψήνουμε την κρέπα από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.


Συναρμολόγηση:

Αλείφουμε την κρέπα με πραλίνα φουντουκιού.

Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική.

Βάζουμε σαντιγί με κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο και ότι άλλο επιθυμούμε (φρούτα, ξηρούς καρπούς, καρύδα κτλ).

Υ.Γ: Μπορείς να βάλεις μια μπάλα παγωτού από πάνω και να την απογειώσεις!

Καλή απόλαυση!

πηγή: www.yumyum.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
[χθες 01:00]  Παραδοσιακός μουσακάς
[χθες 11:37]  Σουηδικό κέικ kladdkaka
[χθες 01:00]  Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα...
[χθες 06:30]  Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια...
[χθες 01:00]  Κεσαντίγιας με κοτόπουλο και...
[χθες 01:00]  Πένες με κοτόπουλο και κόκκινη...
[χθες 12:33]  Σολομός ψητός με κρεμμυδάκι σοτέ...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [21:44:33]