Τρίτη 16 Οκτωβρίου 05:43      12°-26° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος



Υλικά για 2 άτομα

2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε ψιλές φετούλες
φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο (προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση).
Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί (όχι να αρχίζουν να βράζουν). Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Λαζάνια με σπανάκι
[χθες 23:10]  Αλμυρές κρέπες στο φούρνο
[χθες 01:00]  Pancakes με καρύδα
[χθες 12:13]  Σοκολατένια τάρτα με πραλίνα
[χθες 10:31]  Σαλάτα τόνος, μπρόκολο, ρεβίθια
[χθες 01:00]  Πατάτες ογκρατέν με κρέμα γάλακτος...
[χθες 11:51]  Ρολό κιμά γεμιστό με αβγά
[χθες 01:00]  Κρουασάν με σπανάκι και τυρί φέτα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [05:43:44]