Παρασκευή 25 Μαΐου 12:28      17°-29° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Τσούρος με σοκολάτα

Τσούρος με σοκολάτα



Υλικά για 4 άτομα

1 φλ. νερό
2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
3 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
κρυσταλλική στέβια και κανέλα για πασπάλισμα
Για τη σάλτσα σοκολάτας

150 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1/4 φλ. κρέμα καρύδας
1 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα τσούρος, βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη), αλάτι, την κρυσταλλική στέβια και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καρύδας, και να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα.
Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα τσούρος
Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε churros- μακρόστενους λουκουμάδες. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα βουτάμε σε στέβια και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Για τη σάλτσα σοκολάτας

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[07:15]  «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της...
[01:00]  Ομελέτα με λουκάνικα και τυρί
[χθες 13:00]  Πέννες Arrabbiata, καυτερές
[χθες 23:37]  Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα...
[χθες 01:00]  Πατάτες ογκρατέν με κρέμα
[χθες 11:23]  Τηγανιά με σπανάκι και αυγά
[χθες 01:00]  Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με...
[χθες 16:20]  Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:28:27]