Τετάρτη 25 Απριλίου 13:52      12°-24° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ψαρονέφρι μαγειρεμένο με 3 πιπέρια και κονιάκ

Ψαρονέφρι μαγειρεμένο με 3 πιπέρια και κονιάκ



Υλικά

2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 1.200γρ.
1 κουτ. γλυκού πιπέρι πράσινο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ζωμό λαχανικών
αλάτι

Διαδικασία

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το λάδι, βάζετε μέσα τα ψαρονέφρια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσέξτε η φωτιά να είναι δυνατή και κάντε υπομονή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φιλέτα. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε μόνο του για 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνετε τα 3 πιπέρια. Ανακατεύετε και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τα ψαρονέφρια. Αλατίζετε. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σβήνετε με το κονιάκ. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου, σε δυνατή φωτιά και ώσπου να πήξει η σάλτσα. Διατηρείτε το φαγητό ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

πηγή: olivemagazine.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Λουκανοπιτάκια
[χθες 13:06]  Κοτόπουλο με πιπεριές
[χθες 01:00]  Τσούρος με σοκολάτα
[χθες 11:13]  Κριθαρότο με γαρίδες και...
[χθες 16:50]  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα...
[χθες 15:10]  Ντοματόπιτα εύκολη και χορταστική
[χθες 01:00]  Κροκέτες arancini
[χθες 01:00]  Σαλάτα με παντζάρια, αβγά και...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [13:52:30]