ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Καροτόσουπα βελουτέ

Καροτόσουπα βελουτέ



Ένα καταπληκτικό χειμωνιάτικο πρώτο πιάτο με ιδιαίτερη γεύση που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σας.

Υλικά Συνταγής
500 γραμμ. καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πατάτες
1/2 λίτρο ζωμός κρέατος
1 πρέζα τζίντζερ
1/4 κούπα λάδι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για την καροτόσουπα βελουτέ, σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε.

Έτσι γίνεται η καροτόσουπα βελουτέ.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

πηγή: argiro.gr





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[11:58]  Μπριζόλα με μανιτάρια και σκόρδο
[01:00]  Μανιταρόπιτα με κασέρι
[χθες 10:17]  Κοτόπουλο σε λωρίδες, με σκόρδο
[χθες 01:00]  Κρέπες σοκολάτας
[χθες 23:10]  Λιγκουίνι με σκόρδο και λεμόνι
[χθες 01:00]  Παραδοσιακό παστίτσιο
[χθες 10:19]  Μακαρόνια βίδες με κιμά
[χθες 01:00]  Λαζάνια με σπανάκι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:39:17]