Πέμπτη 24 Μαΐου 07:34      14°-27° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Βίδες µε κιµά, φακές και γιαούρτι

Βίδες µε κιµά, φακές και γιαούρτι



Κανείς δε λέει "όχι" σε σάλτσα κιμά με ζυμαρικά. Φτιάξτο γιατί είναι εύκολο και μόλις μπεις στο σπίτι, το βάζεις στο τραπέζι σε 30 λεπτά και αναστενάζει το σύμπαν

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. βίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 καρότο ψιλοκομμένο
600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. φακές ψιλές (βρασμένες)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα ζυμαρικά με σάλτσα κιμά και γιαούρτι, βάζοντας πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με νερό να μισοβράσουν. Τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, έως ότου αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον πελτέ και τα μυρωδικά. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄.

Στο μεταξύ, βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό. Τις ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.

πηγή: argiro.gr





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 23:37]  Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα...
[χθες 01:00]  Πατάτες ογκρατέν με κρέμα
[χθες 11:23]  Τηγανιά με σπανάκι και αυγά
[χθες 01:00]  Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με...
[χθες 16:20]  Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
[χθες 11:55]  ΕΦΕΤ: Ενίσχυση των ελέγχων σε φέτα...
[χθες 01:00]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 15:23]  Κρέας της στάμνας








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [07:34:17]