Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 23:49      19°-28° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κέικ πορτοκάλι

Κέικ πορτοκάλι



Απλό, πεντανόστιμο κέικ για καθημερινές απολαύσεις στο πρωινό, στη δουλειά, στον απογευματινό καφέ.

Υλικά Συνταγής
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
225 γραμμ. κοσκινισμένη Φαρίνα
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
225 γραμμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
50 γραμμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
50 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄ στη χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε τα υλικά για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ, σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.

Μόλις ψηθεί το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι, μ' ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Με τη λιωμένη σοκολάτα κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.

argiro.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
[χθες 01:00]  Παραδοσιακός μουσακάς
[χθες 11:37]  Σουηδικό κέικ kladdkaka
[χθες 01:00]  Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα...
[χθες 06:30]  Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια...
[χθες 01:00]  Κεσαντίγιας με κοτόπουλο και...
[χθες 01:00]  Πένες με κοτόπουλο και κόκκινη...
[χθες 12:33]  Σολομός ψητός με κρεμμυδάκι σοτέ...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [23:49:53]