Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 15:30      5°-12° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο με κάσιους και κάρυ

Κοτόπουλο με κάσιους και κάρυ



Υλικά για 2 άτομα

700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
50 γραμμάρια κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.

Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ' όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.

Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.

Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

πηγή: NEWSBEAST.GR



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[01:00]  Σολομός με κρούστα λιαστής ντομάτας
[χθες 17:30]  Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα,...
[χθες 01:00]  Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά
[χθες 16:05]  Μελωµένες πατάτες µε δεντρολίβανο
[χθες 01:00]  Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
[χθες 19:52]  Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι (Key Lime...
[χθες 14:30]  Κέικ πορτοκάλι
[χθες 14:27]  Τάρτα με σπανάκι και προσούτο

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [15:30:25]