Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 06:12      5°-12° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι



Υλικά

1 κιλό χοιρινό (μπούτι), σε μπουκιές
1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
10-12 μανιτάρια άσπρα, κομμένα στα 4
120γρ. μέλι
200ml χυμό πορτοκάλι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το χοιρινό. Όταν ροδίσει απ' όλες τις πλευρές το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και η σάλτσα του να δέσει καλά. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Tips

Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες φούρνου πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη ή με πορτοκαλένιες πατάτες

Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελάχιστο νερό.


πηγή: olivemagazine.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[01:00]  Σολομός με κρούστα λιαστής ντομάτας
[χθες 17:30]  Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα,...
[χθες 01:00]  Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά
[χθες 16:05]  Μελωµένες πατάτες µε δεντρολίβανο
[χθες 01:00]  Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
[χθες 19:52]  Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι (Key Lime...
[χθες 14:30]  Κέικ πορτοκάλι
[χθες 14:27]  Τάρτα με σπανάκι και προσούτο

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [06:12:38]