Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 20:23      7°-13° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κόκορας με γέμιση από ρύζι και λουκάνικο

Κόκορας με γέμιση από ρύζι και λουκάνικο



Υλικά για 4 άτομα

1 κόκορας περίπου 2 κιλά
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο εμπορίου
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από το μούλτι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Για τη γέμιση

1 χωριάτικο λουκάνικο περίπου 200 γραμμάρια κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
2 δαφνόφυλλα
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον κόκορα. Τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το σκόρδο στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μείγμα μπαχαρικών, το πετιμέζι, το αλάτι και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα αυτό σε όλο το σώμα του κόκορα και μέσα στην κοιλιά του.
Για τη γέμιση

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τους κύβους λουκάνικου και τους σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι, τα κουκουνάρια, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε τη γέμιση να σιγοβράζει και να πιει το νερό.
Μόλις πιει το νερό, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Τέλος, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τη γέμιση στην κοιλιά του κόκορα και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε τον κόκορα πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα και κλείνουμε σε πακέτο.
Στη συνέχεια τον βάζουμε σε μια γάστρα και κλείνουμε το καπάκι. Τον βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 2 ½ ώρες περίπου.

πηγή: NEWSBEAST.GR



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[17:30]  Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές...
[01:00]  Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά
[χθες 16:05]  Μελωµένες πατάτες µε δεντρολίβανο
[χθες 01:00]  Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
[χθες 19:52]  Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι (Key Lime...
[χθες 14:30]  Κέικ πορτοκάλι
[χθες 14:27]  Τάρτα με σπανάκι και προσούτο
[χθες 01:00]  Γαρίδες σωτέ με λευκό κρασί

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [20:23:26]