Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 12:18      8°-16° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ρολό κοτόπουλο με μπέικον

Ρολό κοτόπουλο με μπέικον



Υλικά για 4 άτομα

Για το ρολό κοτόπουλο

4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο με την πετσούλα τους
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
12 πλατιές λωρίδες μπέικον
Για τη σως

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Τυλίγετε κάθε φιλέτο με 3 λουρίδες μπέικον συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς , βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες.
Τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[11:26]  Αλεύρι Ζέας: Επιστροφή στο παρελθόν
[01:00]  Κροκέτες καρότου
[χθες 12:27]  Κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκι...
[χθες 11:56]  Ποια φαγητά είναι νηστίσιμα
[χθες 01:00]  Πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και...
[χθες 11:36]  Κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι
[χθες 13:20]  Πρώην υπάλληλοι εστιατορίων μας...
[χθες 01:00]  Ρύζι με σπαράγγια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [12:18:23]