Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 03:09      8°-16° Πάτρα
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σουβλάκια κοτόπουλο με σως σόγιας

Σουβλάκια κοτόπουλο με σως σόγιας



Υλικά για 4 άτομα

Για τα σουβλάκια

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγο καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
175 γραμμάρια μέλι
Χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι σόγια σως
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Για το σερβίρισμα

1/2 φλιτζάνι σόγια σως
4 μικρές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση

Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σόγια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.

πηγή: NEWSBEAST.GR



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[01:00]  Κροκέτες καρότου
[χθες 12:27]  Κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκι...
[χθες 11:56]  Ποια φαγητά είναι νηστίσιμα
[χθες 01:00]  Πίτσα με σπανάκι, ντομάτα και...
[χθες 11:36]  Κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι
[χθες 13:20]  Πρώην υπάλληλοι εστιατορίων μας...
[χθες 01:00]  Ρύζι με σπαράγγια
[χθες 03:30]  ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [03:09:09]