Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 00:08      9°-15° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι και πιπεριές

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι και πιπεριές



Πραγματικά πανεύκολη, πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή! Δοκιμάστε τη για να καταλάβετε τι εννοώ. Αν αφαιρέσετε την πέτσα και το τυρί μετατρέπεται σε διαιτητική νοστιμιά!

Υλικά Συνταγής
1 κοτόπουλο 1½ κιλό
τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μουστάρδα
200 γραμμ. κεφαλοτύρι γλυκό
κομμένο σε καρέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κρασί λευκό ξηρό
1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 μεγάλες λαδόκολλες
σπάγκο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε τη λεκάνη. Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να μαριναριστούν καλά. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στο πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά. Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα. Δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄. Κρατάμε το πουγκί πάνω από πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του. Αδειάζουμε το πουγκί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

ΠΗΓΗ: argiro.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[χθες 23:10]  Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι
[χθες 11:10]  Ένα δυνατό πρωϊνό: Ομελέτα με...
[χθες 23:38]  Κόκορας με γέμιση από ρύζι και...
[χθες 16:10]  Οι τροφές που δεν πρέπει να...
[χθες 14:04]  Μπριζολάκια με σάλτσα πιπεριάς
[χθες 02:15]  Πέννες με κιμά στο φούρνο
[χθες 23:38]  Ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν στο...
[χθες 01:30]  Χοιρινές μπριζόλες με λευκό κρασί...

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [00:08:33]