Κυριακή 22 Οκτωβρίου 16:57      12°-22° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι και πιπεριές

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι και πιπεριές



Πραγματικά πανεύκολη, πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή! Δοκιμάστε τη για να καταλάβετε τι εννοώ. Αν αφαιρέσετε την πέτσα και το τυρί μετατρέπεται σε διαιτητική νοστιμιά!

Υλικά Συνταγής
1 κοτόπουλο 1½ κιλό
τεμαχισμένο σε 6 μερίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλα καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μουστάρδα
200 γραμμ. κεφαλοτύρι γλυκό
κομμένο σε καρέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κρασί λευκό ξηρό
1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 μεγάλες λαδόκολλες
σπάγκο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τα κομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το κρασί, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σκεπάζουμε τη λεκάνη. Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τα υλικά για να μαριναριστούν καλά. Απλώνουμε τις λαδόκολλες στο πάγκο και ισομοιράζουμε τα υλικά. Πιάνοντας τις άκρες διαγώνια κλείνουμε σε πουγκί τη λαδόκολλα. Δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε τα 6 πουγκιά σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 15΄. Κρατάμε το πουγκί πάνω από πιάτο και σκίζουμε με μαχαίρι τη βάση του. Αδειάζουμε το πουγκί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

ΠΗΓΗ: argiro.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[15:15]  Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες...
[χθες 16:48]  Μαγαζί στην Αγγλία φτιάχνει...
[χθες 15:59]  «Έρχεται» το μητρικό γάλα για…...
[χθες 15:45]  Εύκολη πίτσα
[χθες 11:50]  Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος...
[χθες 07:00]  Γλυκιά βράβευση στο μέλι Στυλιαρά
[χθες 14:52]  Μπανανόπιτα με κομμάτια σοκολάτας...
[χθες 15:28]  Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [16:57:07]