Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 01:00      6°-15° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μακαρονάδα με νοματίνια και βασιλικό

Μακαρονάδα με νοματίνια και βασιλικό



Υλικά
1 πακέτο σπαγκέτι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός, τριμμένος)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά.
Στα 5 - 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (ναι, πριν να είναι έτοιμα!) φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αν χρειαστούν κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

gastronomos




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[χθες 12:10]  Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα...
[χθες 23:10]  Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι
[χθες 11:10]  Ένα δυνατό πρωϊνό: Ομελέτα με...
[χθες 23:38]  Κόκορας με γέμιση από ρύζι και...
[χθες 16:10]  Οι τροφές που δεν πρέπει να...
[χθες 14:04]  Μπριζολάκια με σάλτσα πιπεριάς
[χθες 02:15]  Πέννες με κιμά στο φούρνο
[χθες 23:38]  Ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν στο...

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [01:00:58]