Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 04:55      2°-10° Πάτρα
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μαρμελάδα με δαμάσκηνα

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα





Υλικά
1 κιλό δαμάσκηνα ώριμα
350 γραμμάρια ξανθιά ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας σιρόπη αγαύης
1 κλωνάρι βανίλιας
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα δαμάσκηνα και κόψτε τα στα δύο, πετάξτε τα κουκούτσια και τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα
Ρίξτε την ζάχαρη και το σιρόπι, σπάστε το κλωνάρι βανίλιας και ρίξτε το στα δαμάσκηνα
Σκεπάστε και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες -Η ζάχαρη θα λιώσει τα φρούτα, ανακατέψτε κάπου κάπου
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράστε για 30 λεπτά περίπου, χωρίς νερό
Ανακατέψτε, να μη στεγνώσει, ρίξτε τον χυμό μισού λεμονιού, είναι έτοιμη
Τοποθετήστε την μαρμελάδα σας σε γυάλινο σκεύος και διατηρήστε την στο ψυγείο για 1 μήνα




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


 




Πρόσφατα
[χθες 16:40]  Σαλάτα αντιοξειδωτική
[χθες 15:30]  Καροτόσουπα βελουτέ
[χθες 14:30]  Η διατροφική αξία της σούπας
[χθες 13:40]  Βίδες µε κιµά, φακές και γιαούρτι
[χθες 10:43]  Ψητό ψαρονέφρι με μπέικον και...
[χθες 01:00]  Κοτόπιτα με σφολιάτα
[χθες 10:50]  Πατάτες με σέλινο από την Τρίπολη
[χθες 01:00]  Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

 

 

 


Πελοπόννησος
 
 

 



Τελευταία [04:55:01]