ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπουλο «πεταλούδα» στη σχάρα

Κοτόπουλο «πεταλούδα» στη σχάρα



Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο
5 λεμόνια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο. Παίρνουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ώστε να γίνει μια πάστα
Με τα δάχτυλά μας σηκώνουμε το δέρμα του κοτόπουλου προσεκτικά από τη μία άκρη και τρίβουμε την πάστα κάτω από αυτό προσπαθώντας να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε καλά και την πέτσα του κοτόπουλου
Ανάβουμε το μπάρμπεκιου ή την πλάκα και κόβουμε τα υπόλοιπα λεμόνια στη μέση, βάζοντας την κομμένη πλευρά πάνω στη φωτιά. Αφού πάρουν έντονο χρώμα και καραμελώσουν τα αποσύρουμε
Ακουμπάμε το κοτόπουλο με προσοχή με το δέρμα προς τα κάτω στην ψησταριά και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα (ιδανικά με την ψησταριά σκεπασμένη) και γυρίζουμε ανά δέκα λεπτά.
Αφού ψηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε ξύλο κοπής να ξεκουραστεί με την πέτσα προς τα πάνω για 15 λεπτά περίπου
Στύβουμε τα ψητά λεμόνια σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με την μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σος

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[00:39]  Πανακότα με καφέ
[χθες 14:24]  Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού και...
[χθες 10:53]  Κοτόπουλο α λα ρομάνα
[χθες 12:31]  Ψητή φέτα του τοστ με τυρί και...
[χθες 10:24]  Σκορδόψωμο σε μάφιν με ζύμη πίτσας
[χθες 11:34]  Πένες φούρνου με λουκάνικο
[χθες 11:42]  Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [19:08:18]