ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μανιτάρια φρικασέ µε αλευρολέµονο

Μανιτάρια φρικασέ µε αλευρολέµονο



Υλικά για 6-8 άτοµα
160 ml έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. µανιτάρια λευκά, χοντροκοµµένα

500 γρ. µανιτάρια πλευρώτους, χοντροκοµµένα

1 µατσάκι κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες

½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

1 κιλό µαρούλια, κοµµένα στη µέση

1 κιλό σπανάκι, κοµµένο στη µέση

½ µατσάκι άνηθο

½ µατσάκι µαϊντανό

αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Για το αλευρολέµονο:
1 κ.γ. µουστάρδα

χυµό από ένα λεµόνι

1 κ.σ. κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα µανιτάρια, το κρεµµύδι και το σκόρδο, ανακατεύοοντας συχνά µε µια σπάτουλα µέχρι να µαραθούν. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί προσθέτουµε το µαρούλι και το σπανάκι. Χαµηλώνουµε τη φωτιά ώστε να κατεβάσει το φαγητό τα υγρά του και αφήνουµε να σιγοβράσει για 15΄-20΄ χωρίς να εξατµιστούν όλα.

Προσθέτουµε τον άνηθο, τον µαϊντανό, αλατοπιπερώνουµε και ελέγχουµε αν τα υγρά είναι αρκετά για να δηµιουργηθεί µια ωραία σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετά, τότε συµπληρώνουµε λίγο νερό.

Αλευρολέµονο: Σε ένα µπολάκι χτυπάµε τη µουστάρδα, το λεµόνι και το κορν φλάουρ. Τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει οµοιόµορφα το φαγητό.

Σερβίρουµε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουµε, ραντίζουµε µε λίγο ωµό ελαιόλαδο.

Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[00:39]  Πανακότα με καφέ
[χθες 14:24]  Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού και...
[χθες 10:53]  Κοτόπουλο α λα ρομάνα
[χθες 12:31]  Ψητή φέτα του τοστ με τυρί και...
[χθες 10:24]  Σκορδόψωμο σε μάφιν με ζύμη πίτσας
[χθες 11:34]  Πένες φούρνου με λουκάνικο
[χθες 11:42]  Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [20:06:20]