ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με μπαχαρικά

Αρωματικό κέικ πορτοκαλιού με μπαχαρικά



Υλικά

4 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος, μάραθος, πιπέρι)
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ.
Βήμα 2
Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε από τη φόρμα.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[12:39]  Ραβιόλια με κρέμα τρούφας
[χθες 13:43]  Ντομάτες γεμιστές με κους κους,...
[χθες 11:21]  Τυρόπιτα σουφλέ
[χθες 11:00]  Στιφάδο μανιταριών
[χθες 00:39]  Πανακότα με καφέ
[χθες 14:24]  Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού και...
[χθες 10:53]  Κοτόπουλο α λα ρομάνα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [21:41:45]