ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πατάτες ογκρατέν με τσένταρ και θυμάρι

Πατάτες ογκρατέν με τσένταρ και θυμάρι



Υλικά

8 μεσαίες πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
1 φύλλο δάφνης
1 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
1/4 φλ. τσαγιού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια- υψηλή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5- 7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, 2 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει.
Ρίξτε στην κατσαρόλα τις πατάτες και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30- 35 λεπτά.
Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί.
Πασπαλίστε με το τριμμένο τσένταρ και ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[11:14]  Γαρίδες σαγανάκι
[χθες 10:38]  Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και...
[χθες 11:42]  Αλμυρό σουφλέ τυριών με μυρωδικά
[χθες 10:45]  Πένες με λουκάνικο
[χθες 11:56]  Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μήλου
[χθες 10:38]  Γεμιστές πατάτες φούρνου με μπέικον
[χθες 11:42]  Σνίτσελ πανέ με πατάτες τηγανιτές
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα και μπλε...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [19:52:55]