ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πουρές γλυκοπατάτας με δενδρολίβανο και καρύδια

Πουρές γλυκοπατάτας με δενδρολίβανο και καρύδια



Υλικά

3 μικρές γλυκοπατάτες
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια πεκάν, σπασμένα σε κομματάκια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
3 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων για 6 λεπτά.
Γυρίστε από την άλλη πλευρά τις γλυκοπατάτες και τοποθετήστε για ακόμη 6 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.
Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα τοποθετήστε τα πεκάν με το ελαιόλαδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το καγιέν, 2 κουταλάκια του γλυκού δενδρολίβανο και αλάτι και ψήστε για περίπου 3 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο και γαρνίρετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο.
Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και λιώστε σε πουρά με ένα πιρούνι ή μπλέντερ χειρός προσθέτοντας και το σιρόπι σφενδάμου.
Μεταφέρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με τα πεκάν.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[11:42]  Αλμυρό σουφλέ τυριών με μυρωδικά
[χθες 10:45]  Πένες με λουκάνικο
[χθες 11:56]  Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μήλου
[χθες 10:38]  Γεμιστές πατάτες φούρνου με μπέικον
[χθες 11:42]  Σνίτσελ πανέ με πατάτες τηγανιτές
[χθες 11:21]  Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα και μπλε...
[χθες 11:14]  Πίτσα με ψωμί του τοστ
[χθες 12:22]  Σουτζουκάκια στο φούρνο με πιλάφι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:44:02]