ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Συνταγή για ισπανική ομελέτα

Συνταγή για ισπανική ομελέτα



Υλικά συνταγής για ισπανική ομελέτα
3 μεσαίες πατάτες
5 αυγά
μισό κρεμμύδι
4 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί που λιώνει εύκολα, τσένταρ, ένταμ, κασέρι
αλάτι, πιπέρι,
λάδι

Εκτέλεση συνταγής για ισπανική ομελέτα
Ξεκινάμε τη συνταγή κόβοντας τις πατάτες μικρά μικρά κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, το ζεστένετε, προσθέτετε τις πατάτες και το χοντροκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και τηγανίζετε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά από 10 λεπτά αρχίζετε να λιώνετε τις πατάτες στο τηγάνι αρχικά με τη σπάταλου και εν συνεχεία με το πιρούνι, ενώ συνεχίζετε να τις μαγειρεύετε. Στόχος είναι οι πατάτες μας να πολτοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε.
Μόλις τα χτυπήσετε προσθέτετε στο μπολ και τις πατάτες.
Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο επόμενο στάδιο της συνταγής βάζετε λίγο λάδι στο τηγάνι και αδειάζετε το 1/3 του μείγματος. Το απλώνετε σε όλο το τηγάνι προσεκτικά.
Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω τις μισές φέτες τυριού, από πάνω το ζαμπόν και από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυριού.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού-πατάτας
Ψήστε για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια γυρίστε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την από πάνω πλευρά.
Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.
Η ισπανική ομελέτα μας είναι έτοιμη!




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:28]  Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
[χθες 10:24]  Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και...
[χθες 09:42]  Πίτσα σοκολάτα-μπανάνα με μόνο 5...
[χθες 09:28]  Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες
[χθες 10:24]  Ριγκατόνι με σος γκοργκοντζόλας
[χθες 10:03]  Τσιπούρα στο φούρνο με πατάτες
[χθες 11:07]  Σαλάτα ζυμαρικών καπρέζε
[χθες 11:00]  Πίτσα σε τηγάνι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [01:04:08]