ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ από τον Έκτορα Μποτρίνι

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ από τον Έκτορα Μποτρίνι



Ο αγαπημένος σεφ μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει κοτόπουλο με κάρυ, που ταιριάζει μοναδικά με basmati.


Yλικά

400 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκίτσες
30 γραμμ. βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού καρύδα τριμμένη
½ ποτήρι γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα τετραγωνάκια
2 πατάτες κομμένες τετραγωνάκια
½ πιπεριά κομμένη τετραγωνάκια
50 γραμμ. αρακά
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κύβο knor κότας

Διαδικασία

Βάζετε την καρύδα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και τα αφήνετε για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και την πιπεριά και ανακατεύετε.

Μόλις τσιγαριστούν, ρίχνετε το κάρυ μαζί με το μείγμα με το γάλα και την καρύδα. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο, τον αρακά και τον κύβο knor.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει σιγά σιγά για 30 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει πολύ, προσθέτετε λίγο νερό. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με ρύζι basmati στον ατμό.




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:28]  Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
[χθες 10:24]  Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και...
[χθες 09:42]  Πίτσα σοκολάτα-μπανάνα με μόνο 5...
[χθες 09:28]  Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες
[χθες 10:24]  Ριγκατόνι με σος γκοργκοντζόλας
[χθες 10:03]  Τσιπούρα στο φούρνο με πατάτες
[χθες 11:07]  Σαλάτα ζυμαρικών καπρέζε
[χθες 11:00]  Πίτσα σε τηγάνι








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [01:29:36]