ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Συνταγή για κρέπες

Συνταγή για κρέπες



Υλικά

250 γρ αλεύρι
50 γρ βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα
100 ml νερό
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ένα, ένα τα αυγά
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για τουλάχιστον 30' λεπτά στο ψυγείο
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό και φαρδύ ταψί με ένα κομμάτι βούτυρο στο μέγεθος φουντουκιού και προσθέτουμε αφού ζεσταθεί μια κουταλιά από τη ζύμη. Απλώνουμε γρήγορα με κυκλικές κινήσεις
Αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά περίπου και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά
Στη Γαλλία συνηθίζουν να ψήνουν όλες τις κρέπες, στοιβάζοντάς τες τη μία πάνω στην άλλη και στη συνέχεια τις σερβίρουν με όποια γέμιση επιθυμούν. Η πιο απλή περιλαμβάνει ζάχαρη και κανέλα και φυσικά υπάρχουν με πραλίνα φουντουκιού, φράουλες και μπισκότο.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[16:00]  Κορονοϊός: Κίνδυνος παγκόσμιας...
[13:13]  Μπουμπάρι - Η παραδοσιακή βολιώτικη...
[χθες 10:51]  Συνταγή για κλασικό ριζόγαλο
[χθες 13:53]  Ψαρόσουπα
[χθες 10:51]  4+1 χορταστικές σαλάτες
[χθες 11:15]  4+1 συνταγές για κέικ
[χθες 12:03]  Πίτσα με σπανάκι
[χθες 11:07]  Κεφτεδάκια μανιταριών








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [17:12:21]