ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου και μπέικον

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου και μπέικον



Υλικά

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πράσα, σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε μέτριους κύβους
6-7 φέτες μπείκον ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το πράσο, το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, την πιπεριά και το μπέικον. Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο, βάζετε ξανά το πράσο και το κρεμμύδι και, αφού ανακατέψετε για λίγο, σβήνετε με το κρασί.

Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε την τηγάνια ζεστή συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[16:00]  Κορονοϊός: Κίνδυνος παγκόσμιας...
[13:13]  Μπουμπάρι - Η παραδοσιακή βολιώτικη...
[χθες 10:51]  Συνταγή για κλασικό ριζόγαλο
[χθες 13:53]  Ψαρόσουπα
[χθες 10:51]  4+1 χορταστικές σαλάτες
[χθες 11:15]  4+1 συνταγές για κέικ
[χθες 12:03]  Πίτσα με σπανάκι
[χθες 11:07]  Κεφτεδάκια μανιταριών








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [17:08:22]