ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ

Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ



Υλικά για 4 άτομα

Για το σουφλέ

3 φλιτζάνια γραβιέρα
4 βραστές πατάτες
5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ

7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κούπα γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
6 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 25 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια σε μπολ ρίχνετε το γάλα και προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Αποσύρετε από την εστία και ρίχνετε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό. Ανακατεύετε να ενωθούν καλά τα υλικά και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω ρίχνετε την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:53]  Πίτσα στο τηγάνι με ψητά λαχανικά
[χθες 10:53]  Κρητικός ντάκος
[χθες 09:49]  Καλοκαιρινή πίτα με φρούτα
[χθες 10:24]  Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Καλαμαράκια στη σχάρα
[χθες 10:38]  Μπακαλιάρος στο φούρνο με...
[χθες 10:24]  Μπισκότα με σοκολάτα και...
[χθες 10:17]  Χταποδάκι κρασάτο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [10:50:42]