ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κοτόπιτες ατομικές με μπεσαμέλ

Κοτόπιτες ατομικές με μπεσαμέλ



Υλικά

6 φύλλα κρούστας
2 φιλέτα κοτόπουλου με την πέτσα τους
1 φλιτζάνι κασέρι λεπτοτριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα λεπτοτριμμένη
½ φλιτζάνι παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Για το βράσιμο του κοτόπουλου
1 καρότο
2 κλαράκια σέλινο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
λίγο αλάτι
Για την μπεσαμέλ
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 νεροπότηρο ζωμό κοτόπουλου (από το βράσιμο των φιλέτων)
2/3 νεροπότηρου γάλα φρέσκο, πλήρες
2 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό και βράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου προσθέτοντας το καρότο, το σέλινο και το ολόκληρο κρεμμύδι. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε τα φιλέτα να βράσουν για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Σουρώνετε το ζουμάκι και κρατάτε στην άκρη ένα νεροπότηρο. Αφήνετε να κρυώσουν τα φιλέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Σε δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: ζεσταίνετε καλά το βούτυρο, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να γίνει ξανθό. Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει, το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή μπεσαμέλ. Αφήνετε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και ρίχνετε μέσα τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

Ρίχνετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα τριμμένα τυριά στη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε καλά και η γέμισή σας είναι έτοιμη. Υπολογίστε ότι θα χωρίσετε τη γέμιση σε έξι μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το απλώνετε σε λεία επιφάνεια και αδειάζετε στην άκρη του το 1/6 της γέμισης. Το διπλώνετε έτσι ώστε να σχηματιστεί φάκελος και στη μέση του να βρίσκεται η γέμιση. Ακουμπάτε το φάκελο σε πιατέλα. Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα κρούστας.

Λαδώνετε καλά ένα ταψί φούρνου και ακουμπάτε μέσα τους φακέλους της κοτόπιτας. Τους αλείφετε καλά με μπόλικο ελαιόλαδο και τους ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο τους. Τους γυρίζετε ανάποδα και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις κοτόπιτες ζεστές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
πηγή: olivemagazine.com



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:53]  Πίτσα στο τηγάνι με ψητά λαχανικά
[χθες 10:53]  Κρητικός ντάκος
[χθες 09:49]  Καλοκαιρινή πίτα με φρούτα
[χθες 10:24]  Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Καλαμαράκια στη σχάρα
[χθες 10:38]  Μπακαλιάρος στο φούρνο με...
[χθες 10:24]  Μπισκότα με σοκολάτα και...
[χθες 10:17]  Χταποδάκι κρασάτο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [09:09:11]