ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


W-Eat Spirit: Τα μυστικά του κρασιού

W-Eat Spirit: Τα μυστικά του κρασιού



Με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν επαγγελματίες της εστίασης, με θέμα το προφίλ των καταστημάτων και τη διαχείριση παραπόνων πελατών, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, η διήμερη εκδήλωση του ΣΚΕΑΝΑ, W-Eat Spirit.
Η ημερίδα διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Ι. Πουλάκη, επίκουρος καθηγήτρια, ανέλυσε εκτενώς τα υγιή στοιχεία που πρέπει να έχει το προφίλ του καταστήματος εστιάσης.
Η ακαδημαϊκή υπότροφος, Ε. Χατζοπούλου, αναφέρθηκε στη διαδικασία διαχείρισης παραπόνων, ώστε οι επιχειρήσεις εστίασης να αποφεύγουν τραύματα στην εικόνα τους και τόνισε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης του προσωπικού προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Μ. Πετροπούλου, υπεύθυνη ψηφιακής αποτύπωσης κοινωνικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέλυσε το ψηφιακό marketing στην εστίαση και την αναγκαιότητά του, στην ψηφιακή εποχή.
Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, στην παρέμβασή του, μίλησε για τη φιλοσοφία του Συλλόγου, για την ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών σε όλες τις βαθμίδες και πεδία με τελικό στόχο να αποτυπωθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας.
Στην συνέχεια, οι εκθέτες - τοπικοί παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως κρασί, μπύρα, αποστάγματα και να σερβίρουν στους παρευρισκόμενους τις μοναδικές γεύσεις τους.
Ο Α. Τζούδας με τον Α. Ξένο σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσίασαν στο κοινό το κρασί, τα χρώματα, τα αρώματα και τις ποικιλίες. Ελυσαν απορίες, πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί, πώς αντιλαμβανόμαστε την ποιότητά του, και τα τρία βασικά του στοιχεια, όψη, άρωμα και γεύση, τα οποία συντελούν στην αναγνώρισή του.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, έχοντας μπροστά τους ο καθένας, ένα επαγγελματικό σετ με ειδικά κρυστάλλινα ποτήρια για δοκιμή κρασιού, εκπαιδεύτηκαν στην αναγνώριση ποικιλιών και ποιότητας.
Η διαδικασία έγινε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο και όλοι παρακολούθησαν ευλαβικά το σεμινάριο.
Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εισηγητές Α. Τζούδα και Α. Ξένο καθώς και να δοκιμάσουν τα κρασιά των εκθετών - τοπικών παραγωγών.





Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 14:20]  Πάτρα: Η ξεχωριστή δράση των...
[χθες 11:46]  Πάτρα: Με λαμπρότητα εορτάσθη η...
[χθες 12:48]  Η Ν.Δ. με διαδικτυακό μαραθώνιο,...
[χθες 14:50]  Πάτρα: Η δράση Εθελοντικής...
[χθες 14:34]  Πάτρα: Ενίσχυση του Ιεραποστολικού...
[χθες 11:07]  Πάτρα: Η άυλη καθημερινή ιστορία -...
[χθες 12:56]  Πάτρα: Διαμαρτυρία μετά μουσικής...
[χθες 10:31]  Δυτική Αχαΐα: Καλοκαιρινή «σκούπα»...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [06:35:32]