ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κεφτεδάκια με ούζο

Κεφτεδάκια με ούζο



Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό κιμά βοδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 αβγό
4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά ούζο
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[11:20]  Ριζότο με καλαμαράκια και γαρίδες
[χθες 11:07]  Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα...
[χθες 10:11]  Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο
[χθες 10:11]  Ριζότο με μανιτάρια
[χθες 12:21]  Σουβλάκια κοτόπουλου με σως...
[χθες 11:11]  Φετουτσίνι με βούτυρο και παρμεζάνα
[χθες 09:42]  Βολοβάν με κοτόπουλο και παρμεζάνα
[χθες 13:14]  Pancakes με μπανάνα








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [16:09:04]