ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μοσχάρι στρογκανόφ

Μοσχάρι στρογκανόφ



Υλικά

400γρ μοσχάρι φιλέτο
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ ελαιόλαδο
300γρ μανιτάρια λευκά
400γρ ζυμαρικά παπαρδέλες
3 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ αλεύρι
300ml ζωμό μοσχάρι
1 κ.σ μουστάρδα Dijon
1 κ.σ πελτέ
3 κ.σ κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας για τρία τέταρτα στο ψυγείο να παγώσει ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε λεπτά φετάκια. Αλατοπιπερώνουμε
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε τη μισή ποσότητα βούτυρο, μαζί με τη μισή ποσότητα λάδι και θωρακίζουμε το μοσχάρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το κρέας και αφήνουμε στην άκρη
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα μανιτάρια και τα αποσύρουμε και πάλι μαζί με το κρέας
Παράλληλα, βάζουμε νερό να βράσει, αλατίζουμε και βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρδίζουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε σιγά, σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να κάνει χοντρές φουσκάλες και να δέσει. Συνεχίζουμε με τη μουστάρδα, τον πελτέ και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε
Αφού πάρει άλλη μια βράση ο ζωμός, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρέας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαϊντανού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα με τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[11:47]  Παστίτσιο με μανιτάρια
[χθες 10:20]  Ρολό κοτόπουλο πανέ
[χθες 08:56]  Μπολονέζ με πέννες ολικής
[χθες 09:32]  Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και...
[χθες 10:35]  Τάρτα με ψητά τοματίνια
[χθες 13:48]  Ψητές γαρίδες μαριναρισμένες
[χθες 21:44]  Λαζάνια με λιαστές ντομάτες και...
[χθες 16:10]  Κεφτεδάκια με ούζο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:27:56]