ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Νιόκι με σάλτσα πέστο

Νιόκι με σάλτσα πέστο



Συνταγή για νιόκι

600 γρ μέτριες πατάτες
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Μια πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα πέστο: 1 ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κουκουνάρι
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
175 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και της τοποθετούμε σε πανέρι και σε κατσαρόλα προκειμένου να ψηθούν στον ατμό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής. Λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουμε ομοιόμορφη υφή.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να πάρουμε μια απαλή ζύμη
Κόβουμε σε κομμάτια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε κορδόνια 2-3 εκατοστών και κόβουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια 3 εκατ περίπου. Περνάμε κάθε κομμάτι από το πιρούνι πιέζοντας ώστε να γυρίσει η ζύμη και να πάρει το νιόκι του κλασικό του σχήμα

Βάζουμε σε ένα πολυμηχάνημα όλα τα υλικά για το πέστο και πολτοποιούμε να πάρουμε μια ωραία σάλτσα
Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1-2 λεπτά ή ώσπου να ανέβουν στην επιφάνεια
Σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο και φρέσκα φύλλα βασιλικού

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:10]  Νιόκι με σάλτσα ντομάτας και...
[χθες 09:28]  Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
[χθες 10:24]  Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και...
[χθες 09:42]  Πίτσα σοκολάτα-μπανάνα με μόνο 5...
[χθες 09:28]  Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες
[χθες 10:24]  Ριγκατόνι με σος γκοργκοντζόλας
[χθες 10:03]  Τσιπούρα στο φούρνο με πατάτες
[χθες 11:07]  Σαλάτα ζυμαρικών καπρέζε








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [05:53:43]