ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Κεφτεδάκια στο φούρνο

Κεφτεδάκια στο φούρνο



Υλικά για 4 άτομα

600 γραμμάρια κιμά
1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 αυγά
½ φραντζόλα ψωμί (2-3 ημερών)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι του λικέρ ούζο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και κατόπιν αφαιρείτε την κόρα.
Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά με την ψίχα του ψωμιού. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
Όταν το βγάλετε, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:49]  Καλοκαιρινή πίτα με φρούτα
[χθες 10:24]  Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Καλαμαράκια στη σχάρα
[χθες 10:38]  Μπακαλιάρος στο φούρνο με...
[χθες 10:24]  Μπισκότα με σοκολάτα και...
[χθες 10:17]  Χταποδάκι κρασάτο
[χθες 10:24]  Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπρόκολο
[χθες 10:17]  Σπιτικό μπέργκερ με σολομό








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [03:37:58]