ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Φανουρόπιτα τραγανή

Φανουρόπιτα τραγανή



Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1¼ φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο)
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι νερό
1 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι σταφίδες (άσπρες ή μαύρες) ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
½ φλιτζάνι κοπανισμένη καρυδόψιχα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Διαδικασία
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 3 λεπτά και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα και σταματάτε το μίξερ.

Προσθέτετε πρώτα το μίγμα του αλευριού και το ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Μετά ρίχνετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν στο μίγμα.

Αδειάζετε και στρώνετε το μίγμα σε ένα λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνετε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αφήνετε τη φανουρόπιτα να κρυώσει πρώτα και ύστερα την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:49]  Καλοκαιρινή πίτα με φρούτα
[χθες 10:24]  Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια
[χθες 10:17]  Καλαμαράκια στη σχάρα
[χθες 10:38]  Μπακαλιάρος στο φούρνο με...
[χθες 10:24]  Μπισκότα με σοκολάτα και...
[χθες 10:17]  Χταποδάκι κρασάτο
[χθες 10:24]  Ζυμαρικά με κοτόπουλο και μπρόκολο
[χθες 10:17]  Σπιτικό μπέργκερ με σολομό








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [04:36:40]