ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια

Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια



Υλικά

800γρ. φιλέτο σολομού, σε 4 φέτες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για την κρέμα αβοκάντο
2 αβοκάντο ώριμα
10 φύλλα βασιλικού
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
50ml ελαιόλαδο
80γρ. Asian sauce

Για τα ντοματίνια
250γρ. (χρωματιστά προαιρετικά) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
50γρ. baby ρόκα
60ml λαδολέμονο
40ml ελαιόλαδο


Διαδικασία
Για την κρέμα αβοκάντο: Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Για το σολομό: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτρια φωτιά το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή. Γυρνάτε το ψάρι και από την άλλη πλευρά και το ψήνετε για 1 λεπτό ακόμα, ώστε να κρατάει λίγο.

Για τα ντοματίνια: Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, αλατίζοντας. Μόλις μαραθεί προσθέτετε τα μανιτάρια -αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο- και μετά από 1 λεπτό τα ντοματίνια με αλατοπίπερο. Προσέχετε να μην μαγειρευτούν πολύ και μαλακώσουν. Σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό, σβήνετε με το λαδολέμονο και κλείνετε το μάτι. Τέλος, σοτάρετε λίγο τη ρόκα και βγάζετε από τη φωτιά.

Για το στήσιμο: Τοποθετείτε στο πιάτο μερικές κουταλιές από την κρέμα αβοκάντο, συνεχίζετε με τα λαχανικά και τέλος τοποθετείτε από πάνω το ψάρι πασπαλισμένο με λίγο ξύσμα από λάιμ.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:51]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 10:47]  Ψαρονέφρι με σως cranberry
[χθες 11:47]  Παστίτσιο με μανιτάρια
[χθες 10:20]  Ρολό κοτόπουλο πανέ
[χθες 08:56]  Μπολονέζ με πέννες ολικής
[χθες 09:32]  Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και...
[χθες 10:35]  Τάρτα με ψητά τοματίνια
[χθες 13:48]  Ψητές γαρίδες μαριναρισμένες








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [07:39:02]