ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών



Υλικά
500γρ. σπαγγέτι
700γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
360γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
120γρ. καρότα σε μικρούς κύβους
60 - 90γρ. στικς σέλερι ψιλοκομμένα
15γρ. πελτέ τομάτας
800γρ. τομάτα κονκασέ
120ml κόκκινο κρασί
470ml ζωμό λαχανικών + 700 - 940ml
60 - 75ml ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
200γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
8 - 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)


Διαδικασία
Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τo κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίζετε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτετε τα λευκά μανιτάρια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 6 - 7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα και ο όγκος τους να μειωθεί αρκετά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας, ανακατεύετε ελαφρώς και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, τις 2 κούπες ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.

Μόλις η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζετε για το αλάτι και το πιπέρι και σε περίπτωση που έχει όξινη γεύση προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι ή λίγη ζάχαρη για να το φέρετε σε ισορροπία.

Προσθέτετε το σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα (στην ουσία θα βράσετε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα) και προσθέτετε την κατάλληλη ποσότητα ζωμού λαχανικών (περίπου 3-4 κούπες), έτσι ώστε να σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά για να μπορέσουν να βράσουν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύοντας συνέχεια και ρυθμίζοντας την ποσότητα του ζωμού, προσέχετε περίπου στα 10 λεπτά βρασμού των ζυμαρικών, η κατσαρόλα σας να μην έχει πολλά υγρά έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε για να δώσετε μια κρεμώδη υφή στα ζυμαρικά σας. Σερβίρετε με παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [13:27:58]