ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες

Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες



ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια φακές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 κουταλάκια της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν για 25 περίπου λεπτά.

Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ζυμώνουμε τις φακές, με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.

Βάζουμε το μίγμα για ένα μισάωρο στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κανονικά.

Έτοιμοι οι φακοκεφτέδες μας!

Μπορείς να τους βάλεις σε αραβικές πίτες και να κάνεις φαλάφελ ή να τους απολαύσεις με ότι άλλο θες.



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:51]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 10:47]  Ψαρονέφρι με σως cranberry
[χθες 11:47]  Παστίτσιο με μανιτάρια
[χθες 10:20]  Ρολό κοτόπουλο πανέ
[χθες 08:56]  Μπολονέζ με πέννες ολικής
[χθες 09:32]  Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και...
[χθες 10:35]  Τάρτα με ψητά τοματίνια
[χθες 13:48]  Ψητές γαρίδες μαριναρισμένες








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [15:12:55]