ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Φοκάτσια με τοματίνια, δενδρολίβανο και φιστίκια Αιγίνης

Φοκάτσια με τοματίνια, δενδρολίβανο και φιστίκια Αιγίνης



Υλικά

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο για ψωμί
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι (90γρ. Περίπου) ξηρή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
Ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
1/4 του φλτιζανιού καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
200 γρ. τοματάκια τσέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Παίρνουμε 1 1/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο αλουμινένιο ταψί 20x30 εκατ. και στρώνουμε την ζύμη. Αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC
Βάζουμε τα φιστίκια σε επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίζουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε
Αλείφουμε με το μείγμα την επιφάνεια του ψωμιού και πιέζουμε τα τοματίνια εδώ και εκεί στη ζύμη
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η φοκάτσια

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:46]  Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες
[χθες 12:36]  Τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες
[χθες 21:15]  Πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα
[χθες 18:46]  Σπιτικό πεϊνιρλί
[χθες 08:35]  Ένας Έλληνας στην προεδρία της...
[χθες 12:35]  Ισπανική τορτίγια
[χθες 10:07]  Σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί
[χθες 22:58]  Σπαγγέτι με ελιές και κάππαρη








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [02:44:51]