ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Φοκάτσια με τοματίνια, δενδρολίβανο και φιστίκια Αιγίνης

Φοκάτσια με τοματίνια, δενδρολίβανο και φιστίκια Αιγίνης



Υλικά

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο για ψωμί
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι (90γρ. Περίπου) ξηρή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
Ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
1/4 του φλτιζανιού καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
200 γρ. τοματάκια τσέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Παίρνουμε 1 1/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουμε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο αλουμινένιο ταψί 20x30 εκατ. και στρώνουμε την ζύμη. Αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC
Βάζουμε τα φιστίκια σε επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίζουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε
Αλείφουμε με το μείγμα την επιφάνεια του ψωμιού και πιέζουμε τα τοματίνια εδώ και εκεί στη ζύμη
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η φοκάτσια

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 09:51]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 10:47]  Ψαρονέφρι με σως cranberry
[χθες 11:47]  Παστίτσιο με μανιτάρια
[χθες 10:20]  Ρολό κοτόπουλο πανέ
[χθες 08:56]  Μπολονέζ με πέννες ολικής
[χθες 09:32]  Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και...
[χθες 10:35]  Τάρτα με ψητά τοματίνια
[χθες 13:48]  Ψητές γαρίδες μαριναρισμένες








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [15:08:26]