ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι

Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι



Υλικά για ζαμπονοτυρόπιτα

1 πακέτο κανταΐφι
200 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα πλήρες
300γρ. γκούντα τριμμένο
300γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γραμμα ζαμπόν σε κύβους (μεγάλο κομμάτι όχι φέτες)
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τρεις κουταλιές αλεύρι και καβουρντίζουμε. Ακολούθως προσθέτουμε το μισό γάλα, ανακατεύουντας διαρκώς με σύρμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις πήξει ελαφριά το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά την μπεσαμέλ και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η μπεσαμέλ προσθέτουμε τον κρόκο, τα τυριά μας, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι, ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι το οποίο έχουμε βουτυρώσει απλώνουμε το μισό κανταΐφι.
Βάζουμε τη γέμιση.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό κανταΐφι και ψήνουμε στους 170 με 200 βαθμούς, πάνω κάτω, για μια ώρα περίπου.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο...

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 12:00]  Δροσιστική σπιτική λεμονάδα
[χθες 09:05]  Πρασόπιτα με τυριά
[χθες 22:53]  Φέτα τυλιχτή με σάλτσα μελιού
[χθες 12:08]  Cheesecake σοκολάτα με τυρί κρέμα
[χθες 11:05]  Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών
[χθες 11:51]  Ανατολίτικοι φακοκεφτέδες
[χθες 15:05]  Μεθυσμένη τηγανιά μοσχαράκι
[χθες 09:54]  Φοκάτσια με τοματίνια,...








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [01:05:48]