ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι

Δροσερό τσιζκέικ λεμόνι



Υλικά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την κρέμα λεμόνι: 4 κρόκοι αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια (θα κρατήσουμε 1/4 του φλιτζανιού χυμό)
90 γρ βούτυρο (6 κ.σ.)
Για την βάση: 5-6 μπισκότα digestive

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμόνι: Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λεμόνι, ξύσμα και χυμό. Παράλληλα κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσει να πήζει. Θα χρειαστούν 15 λεπτά περίπου
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και περνάμε από σήτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ώσπου να την χρησιμοποιήσουμε
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν
Προσθέτουμε στο τυρί την κρέμα λεμόνι, χυμό και ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμη ώσπου να ενωθούν. Αφρατεύουμε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά
Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε απαλά την σαντιγί στην κρέμα, προσπαθώντας να μην πέσει ο όγκος της
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και μοιράζουμε σε έξι ποτήρια. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και αν θέλουμε στολίζουμε με λίγη σαντιγί, δυόσμο και φρούτα
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[13:03]  Πίτσα μαργαρίτα με τυρί κρέμα
[χθες 09:51]  Σπαγγέτι με κεφτέδες
[χθες 10:47]  Ψαρονέφρι με σως cranberry
[χθες 11:47]  Παστίτσιο με μανιτάρια
[χθες 10:20]  Ρολό κοτόπουλο πανέ
[χθες 08:56]  Μπολονέζ με πέννες ολικής
[χθες 09:32]  Κοτόπουλο παναρισμένο σε λευκό και...
[χθες 10:35]  Τάρτα με ψητά τοματίνια








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [21:33:53]