ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Πάτρα: Μπήκαμε εκεί που παράγεται ο μηλίτης

Πάτρα: Μπήκαμε εκεί που παράγεται ο μηλίτης



Η πρώτη γραμμή παραγωγής μηλίτη στη χώρα μας ξεκίνησε τη λειτουργία της στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα, και η «Π» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την όλη διαδικασία, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΒΙΠΕ.
Οι ετικέτες «Μηλοκλέφτης» και «Strongbow» παράγονται πλέον στην Ελλάδα από 100% ελληνικές πρώτες ύλες, με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία να έχει στόχο για το 2019 την παραγωγή 3 εκατομμυρίων λίτρων μηλίτη.
Η σημαντική αυτή επένδυση υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει πάνω από 2 εκατ. ευρώ επιπλέον προστιθέμενη αξία για τη χώρα, καθώς και 65 νέες θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες).
Η παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα ήταν μία από τις βασικές προτεραιότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας τα τελευταία χρόνια. Ετσι, μόλις ολοκληρώθηκε η νομοθετική αναθεώρηση που επέτρεψε στα ζυθοποιεία της χώρας την παραγωγή μηλίτη, η εταιρία προχώρησε άμεσα σε επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Πάτρας, με αποτέλεσμα σε 10 μόλις μήνες οι Ελληνες καταναλωτές να μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μηλίτη που παράγεται στη χώρα μας.
Παρών στην παρουσίαση της νέας επένδυσης και στην ξενάγηση των δημοσιογράφων στη γραμμή παραγωγής μηλίτη του εργοστασίου της Πάτρας, και της γραμμής παραγωγής, ήταν ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Υπηρετούμε πιστά τη στρατηγική μας για εγχώρια παραγωγή των προϊόντων μας, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα μας. Δέσμευσή μας είναι να εξακολουθήσουμε να αναπτυσσόμαστε υπεύθυνα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τις ελληνικές εταιρίες και την ελληνική οικονομία εν γένει».
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ο διευθυντής του εργοστασίου Πατρών Νίκος Παρασχόπουλος, τόνισε ότι, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει πλέον τις ετικέτες «Μηλοκλέφτης», «Strongbow Gold Apple» και «Strongbow Red Berries», στο εργοστάσιο της στην Πάτρα, το οποίο, με σχεδόν 35 χρόνια λειτουργίας και 260 εργαζόμενους, αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρίας. Συνολικά κάθε χρόνο παράγονται εκεί 150 προϊοντικοί κωδικοί και 1.400.000 εκατόλιτρα μπίρας, εκ των οποίων περίπου τα 90.000 εξάγονται.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
spapandreou@pelop.gr




Αποστολή με E-mail Εκτύπωση












Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [13:57:30]