ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μπριάμ με γαλλική φινέτσα

Μπριάμ με γαλλική φινέτσα



Υλικά

4 μεγάλες και γερές τομάτες
1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά
1 μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50ml νερό
Μείγμα ξηρών μυρωδικών: θρούμπι, δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τις 3 τομάτες και κόβουμε σε λεπτές, όσο γίνεται πιο ομοιόμορφες ροδέλες. Τις άκρες των λαχανικών που περισσεύουν τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τέλος ρίχνουμε την τέταρτη τομάτα κομμένη σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και την ξηρή ρίγανη. Συμπληρώνουμε το νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
Μπορούμε να πολτοποιήσουμε όλα τα υλικά της σάλτσας αν το επιθυμούμε για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα
Παίρνουμε ένα στρογγυλό βαθύ πυρέξ ή ταψί, το οποίο λαδώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε τη σάλτσα στον πάτο του σκεύους και παρσπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα μυρωδικών
Στρώνουμε τα λαχανικά στη σειρά, βάζοντας με τη σειρά κολοκυθάκι, μελιτζάνα, πιπεριά και τομάτα ξεκινώντας από το κέντρο και προς το εξωτερικό του ταψιού
Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170oC για μία ώρα περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν ωραίο χρώμα

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο
[χθες 12:04]  Μπιφτέκι κοτόπουλο με παρμεζάνα
[χθες 13:32]  Φανουρόπιτα τραγανή
[χθες 13:39]  Κρέπες με κιμά στο φούρνο
[χθες 16:20]  Μακαρόνια με σάλτσα τυριού








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [09:43:15]