ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Ρεβίθια στη γάστρα με ντομάτα και μυρωδικά

Ρεβίθια στη γάστρα με ντομάτα και μυρωδικά



Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. τριμμένη ντομάτα
1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1 χεριά άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κύμινο στη μύτη του κουταλιού
1/2 κ.γ. καυτερό πιπέρι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό τους δύο φορές
Πλένουμε καλά τα μυρωδικά και ψιλοκόβουμε άνηθο, σέλινο και μυρώνια μαζί. Χοντροκόβουμε και το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε φέτες
Βάζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό να πάρουν μια βράση για 30′ λεπτά τουλάχιστον. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στη γάστρα τα ρεβίθια, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το κύμινο, το καυτερό πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα δάφνης και ανακινούμε καλά το σκεύος.
Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 με 1 1/2 ώρες.
Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[09:00]  Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
[χθες 16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα...
[χθες 15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο...
[χθες 11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:41:44]