ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μάφιν με σπανάκι και φέτα

Μάφιν με σπανάκι και φέτα



Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
1/4 κ.σ. μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι και Πιπέρι
Μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Μια πρέζα ξηρή ρίγανη
2 αυγά
175ml (3/4 του φλιτζανιού) γάλα
125ml (1/2 φλιτζάνι) λιωμένο βούτυρο
2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κιλό σπανάκι (όσο πιο τρυφερό γίνεται)
1 μικρή τομάτα
125 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC και στρώνουμε ένα ταψάκι 12 θέσεων με καραμελόχαρτα
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά. Αλεύρι, baking powder, σόδα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο (να μην καίει) και τη ζάχαρη να ενωθούν καλά
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν σε μια ομοιόμορφη ζύμη. Δεν χρειάζεται να το χτυπήσετε για ώρα
Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε το σπανάκι και την τομάτα ψιλοκομμένα, τη φέτα και την παρμεζάνα
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια χωρίς να τα παραγεμίζουμε και ψήνουμε για 20-25' λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή από το κέντρο του μάφιν, τότε το ορεκτικό είναι έτοιμο.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[09:00]  Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
[χθες 16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα...
[χθες 15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο...
[χθες 11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:38:32]