ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VIDEO

Ενημέρωση απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»


Μπισκότα τύπου Oreo

Μπισκότα τύπου Oreo



Υλικά για τα μπισκότα

110 γραμμάρια ανάλατο βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
28 γραμμάρια σκόνη κακάο
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Η συνταγή θέλει ακόμη, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
57 γραμμάρια κρεμμώδες τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
230 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1½ κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα τύπου Oreo

Μπισκότα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν (για 4 με 5 λεπτά).
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τον κρόκο αυγού και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
Τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τον κρόκο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε πλαστική μεμβράνη στον κάδο του μίξερ και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά.
Αφού περάσει το μισάωρο, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε με έναν πλάστη, ή με τα χέρια μας βάζοντάς την ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και πατώντας την. Με ένα φορμάκι κόβουμε μικρούς δίσκους, μικρά μπισκοτάκια.
Τοποθετούμε την κομμένη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Μπορούμε να τα βάλουμε αρκετά κοντά αφού δεν πρόκειται να απλώσουν.
Πριν τα βάλουμε στα φούρνο, κάνουμε σε όλα τα μπισκότα, στο κέντρο, μια μικρή τρύπα με το πιρούνι, για να μην φουσκώσουν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Ψήστε τα μπισκότα για 6 με 9 λεπτά.

Γέμιση

Στο μίξερ βάζετε το βούτηρο, το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν (για 4 με 5 λεπτά).
Προσθέτετε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα.
Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα μας τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε να την τοποθετούμε στα μπισκότα μας (στα μισά). Καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μισά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να σταθούν για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια τα… απολαμβάνουμε! Ενα σχετικά εύκολο γλυκό, ό,τι πρέπει για τα παιδιά που ψάχνουν όλη την ώρα για λιχουδιά, τούρτες και γλυκά.

Πηγή: iefimerida.gr



Αποστολή με E-mail Εκτύπωση







Πρόσφατα
[09:00]  Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
[χθες 16:00]  Τι θα σας συμβεί εάν τρώτε ένα...
[χθες 15:15]  Σαλάτα και δίαιτα είναι δύο...
[χθες 11:50]  Να δοκιμάσει το παιδί νέα τρόφιμα
[χθες 11:11]  Σαλάτα του Καίσαρα με μπέικον
[χθες 12:40]  Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
[χθες 11:33]  Σαλάτα με φακόρυζο
[χθες 09:28]  Κεφτεδάκια στο φούρνο








Πελοπόννησος
 
 





Τελευταία [14:43:14]